Äppelpaj Cookies

Äppelpaj Cookies fyllda med vaniljkräm. De här kakorna är så goda att man inte kan sluta tänka på dem. Smakar precis som äppelpaj och är även goda att servera lite varma med vaniljglass till!

Ingredienser

Kakdeg:

200g smör (rumstempererat)

6dl vetemjöl

1 dl strösocker

2 dl brunt farinsocker

2 ägg

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel

1-2 digestivekex

 

Vaniljkräm:

2 dl mjölk

2 äggulor

1 dl strösocker

1 vaniljstång (eller 2 tsk vaniljsocker)

2 msk majsstärkelse

15g smör, rumsvarmt

 

Topping:

2 äpplen

2 tsk kanel

2 msk brunt farinsocker

Gör såhär:

Börja med vaniljkrämen då den ska frysas in en stund

Om du använde vaniljstång så delar du den på mitten och gröper ur den

(Om du använder vaniljsocker så tillsätter du det i slutet)

Blanda ihop samtliga ingredienser förutom vaniljsocker och smöret i en kastrull

Värm upp under omrörning tills vaniljkrämen har tjocknat

Den får gärna ha en ganska tjock konsistens  och inte så rinnig

Tillsätt sedan vaniljsockret och smöret och blanda ner

Om du använt vaniljstång så tar du upp den och slänger

Låt vaniljkrämen svalna innan du häller ner den i en spritspåse och spritsar lika stora klickar på ett bakplåtspapper

Frys in i ca 1 timme

 

Vispa ihop ägg, strösocker och farinsocker krämigt

Tillsätt smöret och fortsätt vispa

Ha sedan i resterande ingredienser och blanda till en jämn smet

Ställ in i kylen i ca 30 minuter

Ta ut vaniljkrämen från frysen och tryck in den frysta vaniljkrämen i mitten på varje kakboll och rulla ihop

(Jag får 10 stora kakor)

Grädda mitt i ugnen på 175 grader över och undervärme i 10-12 minuter

 

Hacka under tiden äpplen i små tärningar och blanda ihop med kanel och farinsocker i en skål

Stek sedan i smör på medelvärme tills dem börjar mjukna

Toppa kakorna med äpplen och låt svalna en stund innan servering

Tips: Servera med vaniljsås eller vaniljglass

Dela det här receptet

Email

Se fler recept