Äppelpaj Cookies fyllda med vaniljkräm. De här kakorna är så goda att man inte kan sluta tänka på dem. Smakar precis som äppelpaj och är även goda att servera lite varma med vaniljglass till!
Äppelpaj Cookies fyllda med vaniljkräm. De här kakorna är så goda att man inte kan sluta tänka på dem. Smakar precis som äppelpaj och är även goda att servera lite varma med vaniljglass till!
Kakdeg:
200g smör (rumstempererat)
6dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
2 ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1-2 digestivekex
Vaniljkräm:
2 dl mjölk
2 äggulor
1 dl strösocker
1 vaniljstång (eller 2 tsk vaniljsocker)
2 msk majsstärkelse
15g smör, rumsvarmt
Topping:
2 äpplen
2 tsk kanel
2 msk brunt farinsocker
Börja med vaniljkrämen då den ska frysas in en stund
Om du använde vaniljstång så delar du den på mitten och gröper ur den
(Om du använder vaniljsocker så tillsätter du det i slutet)
Blanda ihop samtliga ingredienser förutom vaniljsocker och smöret i en kastrull
Värm upp under omrörning tills vaniljkrämen har tjocknat
Den får gärna ha en ganska tjock konsistens och inte så rinnig
Tillsätt sedan vaniljsockret och smöret och blanda ner
Om du använt vaniljstång så tar du upp den och slänger
Låt vaniljkrämen svalna innan du häller ner den i en spritspåse och spritsar lika stora klickar på ett bakplåtspapper
Frys in i ca 1 timme
Vispa ihop ägg, strösocker och farinsocker krämigt
Tillsätt smöret och fortsätt vispa
Ha sedan i resterande ingredienser och blanda till en jämn smet
Ställ in i kylen i ca 30 minuter
Ta ut vaniljkrämen från frysen och tryck in den frysta vaniljkrämen i mitten på varje kakboll och rulla ihop
(Jag får 10 stora kakor)
Grädda mitt i ugnen på 175 grader över och undervärme i 10-12 minuter
Hacka under tiden äpplen i små tärningar och blanda ihop med kanel och farinsocker i en skål
Stek sedan i smör på medelvärme tills dem börjar mjukna
Toppa kakorna med äpplen och låt svalna en stund innan servering
Tips: Servera med vaniljsås eller vaniljglass
Dela det här receptet