Baklava Cheesecake

Ingredienser

Botten
1,5 dl pistagenötter
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
100g smör
1 pkt färsk filodeg

Cheesecake:
500g Philadelphia
1 burk kondenserad mjölk
1 krm vaniljpasta
3 ägg
Citron

Sockerlag:
3 dl socker
1,5 dl vatten

Topping:
Pistagekräm

Hackade Pistagenötter

Gör såhär:

Gör såhär:
1. Börja med att lägga formen på filodegen för att markera storleken och klipp sedan ut alla ark till en rund cirkel, lika stor som formen
2. Täck sedan formens botten med bakplåtspapper och spänn fast kanterna (jag använder en springform med avtagbara kanter
3. Hacka nötterna och blanda ihop i en skål
4. Värm socker och vatten och låt koka upp tills alla sockerkristaller har smält och du har en sockerlag
5. Blanda ner hälften av sockerlagen med nötterna
6. Smält smöret
7. Börja med att lägga 1 filodegsark i botten på formen och pensla med smör, fortsätt tills du har använt hälften av arken
8. Häll sedan ner nötterna och tryck ner mot botten tills du fått en jämn botten
9. Lägg ännu ett ark filodeg på nötterna och pensla med smör. Fortsätt tills du använt alla runda ark
10. Vispa upp Philadelphia med kondenserad mjölk, vanilj och citron med hjälp av en elvisp tills du har en klumpfri smet
11. Kläck sedan i 1 ägg i taget och rör om efter varje till en jämn smet
12. Häll fyllningen i formen
13. Pensla några bitar av filodegen som blev över med smör och lägg försiktigt på toppen.
14. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 30-40 minuter
15. Låt stå i kylen över natten eller minst 6 timmar
16. Toppa med valfria nötter
17. Häll på resten av sockerlagen vid servering

Dela det här receptet

Email

Se fler recept