Baklava med kanelsocker

En baklava som jag smaksatt med kanel och socker och som smakar som en väldigt söt kanelbulle. Varje filodegsark penslas med smör och på var tredje lager strör jag på lite kanel och socker. Efter gräddning häller jag på sirapen som baklavan får stå och suga åt sig några timmar innan servering.

Ingredienser

500g filodeg

200g osaltat smör

Kanel

Socker

 

Sirap:

4 dl socker

2 dl vatten

1 msk citronsaft

1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Börja med att koka upp sirapen

Koka upp alla ingredienser i en kastrull och ställ åt sidan för att svalna med lock på

Smält smöret

Pensla botten av en långpanna med smör och lägg på ett filodegsark

Om arken är för stora för formen så klipper du de i samma storlek

Pensla sedan varje ark med smör innan du lägger på nästa

Häll lite kanel och socker på var tredje lager av filodeg

Fortsätt så tills alla ark är slut och penslade med smör

Skär ut ett fint mönster med kniv

Grädda sedan baklavan mitt i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter

Häll sedan på sirapen direkt när du tar ut baklavan från ugnen

Låt den gärna stå i rumstemperatur några timmar innan servering

Dela det här receptet

Email

Se fler recept