Chicken Wings:
1 kg kycklingvingar
1/2 dl olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk salt
1 msk oregano
(Snåla inte med kryddorna, man kan slänga i det man tycker om)
2 dl Barbecuesås (jag använde Honey Barbecuesås)
Gräslök till garnering
Mac and Cheese:
25g smör
5 dl Valfria Makaroner/Pasta
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
150g riven cheddarost
150g riven mozarellaost
Kryddor:
1/2 tsk Muskot
1/2 tsk Salt
1/2 tsk Svartpeppar
1 tsk Paprikapulver
Ca 1 dl Panko ströbröd
Chicken wings:
Skölj, rensa och skär upp chicken wingsen på mitten
Blanda sedan ihop alla ingredienser förutom barbecuesåsen i en skål
Låt stå i kyl en stund om du har tid
Tillaga sedan mitt i ugnen på 200 grader i 20 minuter, 10 minuter på varje sida
När den svalnat lite så blandar du ner dem i en skål med barbecuesås
Toppa med oregano och salladslök vid servering
Mac and cheese:
Smält smöret i en kastrull
Blanda ner grädde och mjölk och värm upp på låg värme
Häll ner makaronerna och rör om hela tiden tills dem börjat mjukna
Häll sedan ner alla kryddor och osten (spara lite av osten till senare)
Rör om tills allting har smält och du får en tjockare sås
Häll sedan ner blandningen i en ungsform och toppa med resten av osten och lite panko ströbröd
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills osten fått en gyllenbrun färg
Dela det här receptet