Barbeque Chicken Wings & Mac n Cheese

Mac and Cheese åt jag mycket när jag var i Los Angeles och har sen dess inte lyckats hitta någon som smakar lika gott här hemma. Jag har därför återskapat denna rätt i mitt eget kök och på ett amerikanskt vis. Godast är det tillsammans med en god köttbit eller BBQ Wings enligt mig.

Ingredienser

Chicken Wings:

1 kg kycklingvingar

1/2 dl olivolja

1 tsk paprikapulver

1 tsk cayennepeppar

1 tsk vitlökspulver

1/2 tsk vitpeppar

1/2 tsk salt

1 msk oregano

(Snåla inte med kryddorna, man kan slänga i det man tycker om)

2 dl Barbecuesås (jag använde Honey Barbecuesås)

Gräslök till garnering

 

Mac and Cheese:

25g smör

5 dl Valfria Makaroner/Pasta

5 dl vispgrädde

5 dl mjölk

150g riven cheddarost

150g riven mozarellaost

Kryddor:

1/2 tsk Muskot

1/2 tsk Salt

1/2 tsk Svartpeppar

1 tsk Paprikapulver

Ca 1 dl Panko ströbröd

Gör såhär:

Chicken wings:

Skölj, rensa och skär upp chicken wingsen på mitten

Blanda sedan ihop alla ingredienser förutom barbecuesåsen i en skål

Låt stå i kyl en stund om du har tid

Tillaga sedan mitt i ugnen på 200 grader i 20 minuter, 10 minuter på varje sida

När den svalnat lite så blandar du ner dem i en skål med barbecuesås

Toppa med oregano och salladslök vid servering

Mac and cheese:

Smält smöret i en kastrull

Blanda ner grädde och mjölk och värm upp på låg värme

Häll ner makaronerna och rör om hela tiden tills dem börjat mjukna

Häll sedan ner alla kryddor och osten (spara lite av osten till senare)

Rör om tills allting har smält och du får en tjockare sås

Häll sedan ner blandningen i en ungsform och toppa med resten av osten och lite panko ströbröd

Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills osten fått en gyllenbrun färg

Dela det här receptet

Email

Se fler recept