Underbart goda bullar i långpanna med vanilj och blåbärsfyllning som toppas med en len mascarponekräm.
Underbart goda bullar i långpanna med vanilj och blåbärsfyllning som toppas med en len mascarponekräm.
30 g jäst
2 dl mjölk, rumsvarm
7 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 tsk salt
100g rumsvarmt smör
1/2 dl brunt farinsocker
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Vaniljfyllning:
100g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
Blåbärssylt:
2 dl frysta blåbär
2 dl skyltsocker
Mascarponekräm:
250g mascarponeost
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Ägg till pensling
1 Digestivekex till topping
Blåbärssylt:
Koka upp blåbär och syltsocker i ca 5 minuter på medelvärme
Ställ sedan in i kylen för att svalna medan du gör degen
Vaniljfyllning:
Blanda ihop alla ingredienser i en skål och ställ åt sidan
Deg:
Smula ner jästen i bunken och häll över mjölken
Blanda tills jästen löst upp sig
Tillsätt sedan alla ingredienser förutom smöret och arbeta ihop degen
Tillsätt sedan lite smör i taget och fortsätt arbeta degen tills allt är i
Kör degen i ca 10-15 minuter i degblandaren tills degen känns elastisk
Låt degen vila på ett mjölat bakbord i ca 20 minuter
Kavla ut degen till en rektangel och bre först på vaniljfyllningen och sedan blåbärssylten
Rulla försiktigt ihop på kortsidan till en rulle
Dela sedan upp degen i ca 15 lika stora bullar
Täck botten på en form med bakplåtspapper och placera sedan bullarna bredvid varandra i formen
Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 2 timmar
Pensla bullarna med ägg och grädda sedan mitt i ugnen på 175 grader i 25 minuter
Låt svalna helt innan du toppar med mascarponekräm och kexsmulor
Mascarponekräm:
Vispa ihop mascarpone, grädde, florsocker och vaniljsocker med elvisp till en fluffig och fast kräm
Dela det här receptet