Skär köttet och sidfläsket i kuber.
Ha ner en klick smör i grytan och bryn smöret på hög värme tills det får ordentligt med färg runtom
Tag ur köttet och lägg på en tallrik för att vila
Hacka morötter och schalottenlök i stora bitar och skala vitlöken
Häll sedan ner vitlök, morötter och vitlöksklyftor i samma gryta och tillsätt tomatpurén
Stek snabbt på hög värme och sänk sedan till medelvärme och häll ner köttet
Strö på vetemjölet och fortsätt stek lite snabbt
Häll sedan ner vin, vatten, buljongtärningar, lagerblad, kalvfond, torkad och färsk timjan, salt och peppar.
Sänk till låg värme och låt koka under lock i ca 3-4 timmar (ju längre desto bättre)
Fräs bacontärningarna, champinjonerna och smålökarna i en stekpanna på hög värme u nätta minuter och tillsätt i grytan när det är ca 45 minuter kvar av koktiden.
Potatismos:
Skala och koka potatisen tills den mjuknat
Häll av vattnet och låt stå medan du förbereder mjölken
Smält smöret i en stekpanna och riv ner vitlöksklyftorna och stek i någon minut
När vitlöken börjar få färg tillsätter du mjölken och grädden
Värm upp på medelvärme och blanda ihop
Häll sedan mjölblandningen över potatisen och krydda med salt, vitpeppar och citronskalet
Vispa ihop med elvisp till en luftig potatismos