Brownie Cheesecake Muffins

Saftiga brownie cheesecake muffins med extra choklad som bara smälter i munnen.

Ingredienser

Muffinsmet:
2 dl strösocker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1  ägg
1 dl mjölk (3%)
1 dl neutral rapsolja
1 dl vatten
1 dl chokladknappar

Cheesecake smet:
250g Philadelphiaost
1,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Gör såhär:

Blanda ihop ägg och socker i en bunken
Tillsätt mjölk, olja och vatten och blanda ihop
Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda ner
Fördela smeten i 10 stora muffinsformar (gärna i en muffinplåt)

Vispa ihop alla ingredienser till Cheesecakesmeten med hjälp av en elvisp tills du har en klumpfri smet
Toppa sedan med smeten i varje form
Toppa slutligen med lite chokladknappar och grädda dem mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-22 minuter

Dela det här receptet

Email

Se fler recept