Brownie med Chokladganache

En saftig brownie med len Dumle och mjölchokladganache som toppas med krossad Polka. En perfekt dessert under juletiden.

Ingredienser

Brownie:

300g smör

2 dl kakao

4 ägg

3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

2 dl vetemjöl

 

Ganache:

10 dumlekolor

100g mjölkchoklad eller mörk choklad

1 dl vispgrädde

 

Topping:

Krossad Polka

Gör såhär:

Börja med att bryna smöret och ställ åt sidan för att svalna.

Börja med ganachen under tiden.

Hacka upp dumlekolorna och chokladen och häll ner i en skål.

Värm upp grädden och ta bort från värmen precis innan det börjar koka.

Häll grädden över chokladen och låt stå i några minuter.

Blanda tills all choklad smält.

Värm upp igen om det behövs och blanda tills allting har smält.

Låt ganachen svalna i rumstemperatur eller kylen medan du gör brownien.

Blanda ner kakaon i smöret.

Häll ner ägg och socker i en stor skål och vispa lätt.

Häll ner smöret och resterande ingredienser och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.

Klä botten på en form med bakplåtspapper och häll ner smeten.

Grädda mitt i ugnen på 160 grader över och under värme i 35-40 minuter.

Ta ut kakan och låt svalna helt i kyl innan du toppar med chokladganachen och krossad polka.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept