En gammal favorit som är lika god varje gång. Ryttarkaka som det kallas, en kladdkaka toppad med kokostosca. Man kan antingen grädda kakan igen efter att man lagt på toppingen eller låta den vara, den blir magiskt god oavsett.
En gammal favorit som är lika god varje gång. Ryttarkaka som det kallas, en kladdkaka toppad med kokostosca. Man kan antingen grädda kakan igen efter att man lagt på toppingen eller låta den vara, den blir magiskt god oavsett.
Brownie:
300g smör
4 dl strösocker
2 dl kakao
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
Kokostosca:
75g smör
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
3-4 dl kokos
Brownie:
Smält smöret på låg värme i en kastrull
Tillsätt sedan alla ingredienser förutom vetemjölet och blanda försiktigt
Tillsätt sedan mjölet och blanda till en jämn smet
Häll ner smeten i din form (täck botten med bakplåtspapper) och grädda mitt i ugnen på 160 grader i ca 35 minuter
(Jag använde en 20×20 form för att få högre Brownies, använder du en större form så kan du behöva ta ut den tidigare)
Låt kakan svalna helt innan du toppar kokostosca
Kokostosca:
Smält smöret i en kastrull
Blanda sedan ner resterande ingredienser och låt sjuda i ca 2 minuter
Toppa brownien med kokostosca
(Om du vill grädda kakan igen efter du lagt på toppingen så kan du korta ner tiden i ugnen första gången med 5 minuter och sen grädda den i ugnen i 5-10 minuter med topping på.)
Dela det här receptet