Burnt Basque Cheesecake

Denna cheesecake kommer ursprungligen från San Sebastian, en stad i Spanien. Den är dock känd över hela världen och faktiskt busenkel att göra själv! Den har en karamelliserad och bränd yta men är len och krämig inuti. Kakan ska vara ganska lös när den kommer ut från ugnen och kommer sedan att sätta sig ordentligt efter några timmar i kylen. Jag fullkomligt älskar denna och tror att ni kommer göra det med!

Ingredienser

600g färskost

3 dl strösocker

4 ägg

2 dl vispgrädde

2 msk majsstärkelse

1 tsk vaniljpasta eller vaniljsocker

(Låt gärna alla ingredienser stå i rumstemperatur ca 1 timme innan bakning)

Gör såhär:

  1. Vispa ihop färskost och strösocker till en krämig smet.
  2. Häll ner ett ägg i taget och fortsätt vispa på låg hastighet.
  3. Häll sist ner majsstärkelse, vanilj och vispgrädde och vispa till en krämig och klumpfri smet.
  4. Täck botten och kanterna på en springform (ca 20cm) med bakplåtspapper.
  5. Häll ner smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 240 grader över och undervärme i 25 minuter.
  6. Stäng av värmen och öppna luckan litegrann. Låt cheesecaken ligga kvar i ytterligare 10 minuter innan du tar ut den från ugnen.
  7. Låt svalna helt i kyl, gärna över natten eller minst 4 timmar innan servering.
  8. Servera med smält choklad, pistagekräm eller bara som den är!

Dela det här receptet

Email

Se fler recept