En krämig Butter Chicken med mjukt Naan bröd som är smaksatt med vitlökssmör. Den här rätten beställer jag alltid på en Indisk restaurang där jag bor och detta är min bästa hemlagade version av rätten.
En krämig Butter Chicken med mjukt Naan bröd som är smaksatt med vitlökssmör. Den här rätten beställer jag alltid på en Indisk restaurang där jag bor och detta är min bästa hemlagade version av rätten.
Kycklingmarinad:
Ca 700g kycklingfilé
2 msk olja (jag använder olivolja)
1,5 dl matyoghurt
2 msk garam masala
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl färsk koriander (hackad)
Curry:
1 rödlök
1 msk riven ingefära
1 färsk röd chili (hackad)
50g smör
4 vitlöksklyftor
1/2 dl färsk koriander (hackad)
1 dl tomatpuré
5 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 msk garam masala
1 citron (saften och zest)
Naan Bröd:
5 dl vetemjöl
1 dl matyoghurt
25g färsk jäst
1,5 dl varmt vatten
1 msk strösocker
1 tsk salt
1 msk olivolja
Vitlökssmör:
50g rumsvarmt smör
2 vitlöksklyftor, pressade
Butter Chicken:
Hacka upp kycklingen i mindre bitar
Blanda sedan ner kycklingen i en skål med olivolja, yoghurt och alla kryddor till marinaden och ställ åt sidan
Bröd:
Lös upp jästen i varmt vatten och socker
Tillsätt yoghurt och olja och rör ihop
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta degen på låg hastighet i maskinen
Tillsätt sedan saltet
Knåda eller arbeta degen tills den känns elastisk
Täck över bunken med en duk och ställ åt sidan i ca 50 minuter
Hacka upp rödlöken i strimlor
Hacka även chilin, vitlöken och koriandern
Stek kycklingen på medelhög värme i hälften av smöret
Ställ åt sidan
Ta fram en större stekpanna och börja med att steka rödlök och salt i olivolja på medelhög värme tills löken börjar karamelliseras
Tillsätt riven ingefära, vitlök, chili och stek i några minuter
Smält sedan ner resten av smöret och tillsätt alla kryddor
Stek tills det bildas en pasta i botten på stekpannan
Tillsätt tomatpuré, vispgrädde och citron
Blanda tills allting gått ihop till en sås
Häll sedan ner allting i en mixer och mixa till en slät sås
Häll tillbaka ner i pannan och koka upp på låg värme
(Jag brukar sila såsen innan jag häller ner den igen för att få bort klumpar)
Blanda till sist ner kycklingen och hackad koriander
Dela upp degen i fyra lika stora delar och kavla ut varje bit till max 1 cm tjock
Pensla en stekpanna med olivolja och stek bröden på medelhög värme
Pensla med vitlökssmör direkt medan dem är varma och toppa med lite hackad koriander
Dela det här receptet