Butter Chicken med Naan Bröd

En krämig Butter Chicken med mjukt Naan bröd som är smaksatt med vitlökssmör. Den här rätten beställer jag alltid på en Indisk restaurang där jag bor och detta är min bästa hemlagade version av rätten.

Ingredienser

Kycklingmarinad:

Ca 700g kycklingfilé

2 msk olja (jag använder olivolja)

1,5 dl matyoghurt

2 msk garam masala

1 tsk paprikapulver

1/2 tsk chilipulver

1 tsk gurkmeja

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1/2 dl färsk koriander (hackad)

 

Curry:

1 rödlök

1 msk riven ingefära

1 färsk röd chili (hackad)

50g smör

4 vitlöksklyftor

1/2 dl färsk koriander (hackad)

1 dl tomatpuré

5 dl vispgrädde

1 msk strösocker

1 tsk kardemumma

1 tsk gurkmeja

1 msk garam masala

1 citron (saften och zest)

 

Naan Bröd:

5 dl vetemjöl

1 dl matyoghurt

25g färsk jäst

1,5 dl varmt vatten

1 msk strösocker

1 tsk salt

1 msk olivolja

 

Vitlökssmör:

50g rumsvarmt smör

2 vitlöksklyftor, pressade

Gör såhär:

Butter Chicken:

Hacka upp kycklingen i mindre bitar

Blanda sedan ner kycklingen i en skål med olivolja, yoghurt och alla kryddor till marinaden och ställ åt sidan

Bröd:

Lös upp jästen i varmt vatten och socker

Tillsätt yoghurt och olja och rör ihop

Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta degen på låg hastighet i maskinen

Tillsätt sedan saltet

Knåda eller arbeta degen tills den känns elastisk

Täck över bunken med en duk och ställ åt sidan i ca 50 minuter

Hacka upp rödlöken i strimlor

Hacka även chilin, vitlöken och koriandern

Stek kycklingen på medelhög värme i hälften av smöret

Ställ åt sidan

Ta fram en större stekpanna och börja med att steka rödlök och salt i olivolja på medelhög värme tills löken börjar karamelliseras

Tillsätt riven ingefära, vitlök, chili och stek i några minuter

Smält sedan ner resten av smöret och tillsätt alla kryddor

Stek tills det bildas en pasta i botten på stekpannan

Tillsätt tomatpuré, vispgrädde och citron

Blanda tills allting gått ihop till en sås

Häll sedan ner allting i en mixer och mixa till en slät sås

Häll tillbaka ner i pannan och koka upp på låg värme

(Jag brukar sila såsen innan jag häller ner den igen för att få bort klumpar)

Blanda till sist ner kycklingen och hackad koriander

Dela upp degen i fyra lika stora delar och kavla ut varje bit till max 1 cm tjock

Pensla en stekpanna med olivolja och stek bröden på medelhög värme

Pensla med vitlökssmör direkt medan dem är varma och toppa med lite hackad koriander

 

Dela det här receptet

Email

Se fler recept