Biskvier med färskost fyllning istället för smörkräm. De här biskvierna är mina favoriter och går att göra med olika smaker. I dessa hade jag Lotus Biscoff spread, Daim bitar och choklad med kolasmak.

Ingredienser

200g mandelmassa av god kvalitet

1 dl strösocker

1 äggvita

 

400g färskost

2 dl florsocker

2 dl Lotus Biscoff spread

2 dubbel Daim

 

300g Mjölkchoklad eller Caramello

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader

Riv mandelmassan med rivjärn och blanda med sockret

Blanda i äggvita så att det blir en klumpfri smet

Spritsa ut bottnar, ca 4 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter

Vispa ihop färskost, florsocker och lotus biscoff spread

Hacka daimen och blanda ner i smeten

Lägg smörkräm på bottnarna

Kyl eller frys biskvierna med smörkräm innan de doppas i choklad (Se till att chokladen har svalnat lite och inte är för varm)

Dela det här receptet

Email

Se fler recept