Enkel och krämig cheesecake som serveras med vaniljkokta rabarber, pistagenötter, basilika och färska jordgubbar.
Enkel och krämig cheesecake som serveras med vaniljkokta rabarber, pistagenötter, basilika och färska jordgubbar.
Cheesecake:
300g färskost
1/2 lime (saften)
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Vaniljkokta Rabarber:
2 dl vatten
2 dl socker
2 stora rabarber
1 vaniljstång
Garnering:
Hackade pistagenötter (kan bytas mot kex)
Färska jordgubbar
Färsk Basilika
Vispa ihop alla ingredienser till cheesecaken och häll ner i en kupol silikonform
Ställ in i frysen för att stelna
Dela och gröp ur vaniljstången
Häll ner tillsammans med socker och vatten i en kastrull och koka upp tills allt socker har smält
Skölj rabarbern noga och dela i mindre bitar
Häll ner rabarbern och låt koka i 1-2 minuter till och tag sedan bort kastrullen från plattan
Låt rabarbern ligga kvar i kastrullen och dra i minst 30 minuter
Servera sedan den frysta cheesecaken tillsammans med vaniljkokta rabarbern, pistagenötter, jordgubbar och basilika
Dela det här receptet