Cheesecake med Vaniljkokta Rabarber

Enkel och krämig cheesecake som serveras med vaniljkokta rabarber, pistagenötter, basilika och färska jordgubbar.

Ingredienser

Cheesecake:

300g färskost

1/2 lime (saften)

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Vaniljkokta Rabarber:

2 dl vatten

2 dl socker

2 stora rabarber

1 vaniljstång

Garnering:

Hackade pistagenötter (kan bytas mot kex)

Färska jordgubbar

Färsk Basilika

Gör såhär:

Vispa ihop alla ingredienser till cheesecaken och häll ner i en kupol silikonform

Ställ in i frysen för att stelna

Dela och gröp ur vaniljstången

Häll ner tillsammans med socker och vatten i en kastrull och koka upp tills allt socker har smält

Skölj rabarbern noga och dela i mindre bitar

Häll ner rabarbern och låt koka i 1-2 minuter till och tag sedan bort kastrullen från plattan

Låt rabarbern ligga kvar i kastrullen och dra i minst 30 minuter

Servera sedan den frysta cheesecaken tillsammans med vaniljkokta rabarbern, pistagenötter, jordgubbar och basilika

Dela det här receptet

Email

Se fler recept