”Chili’s” Mozarella Sticks

Extra stora Mozarella sticks penslade med en sötstark sås och panerade i panko för en extra krispig yta. Dessa serveras på matkedjan ”Chili’s” i USA och kallas för Nashville Hot Mozarella Sticks.

Ingredienser

1 block mozzarella (400g)

3 dl vetemjöl

3-4 dl panko ströbröd

3 ägg

1 tsk chiliolja

Kryddor:

Cayennepeppar

Vitlökspulver

Paprikapulver

 

Sås:

1 dl neutral olja

1 tsk brunt farinsocker (eller honung)

Vitlökspulver

Paprikapulver

Cayennepeppar

Chiliflakes

Gör såhär:

Börja med att dela upp mozzarellan i stora bitar

Häll upp vetemjöl och panko på separata tallrikar

Blanda sedan ner cayennepeppar, vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar i både vetemjölet och pankon (efter smak och hur starkt man vill ha det)

Börja med att doppa varje mozarellabit i först vetemjöl, sen ägg och sist panko

Ställ in i frysen medan du förbereder såsen

Vispa ihop olja, alla kryddor och farinsockret i en skål med hjälp av en ballongvisp

Värm upp olja och fritera mozzarellan på medelvärme tills den blir gyllenbrun

Låt rinna av på en tallrik med hushållspapper och pensla sedan med såsen

Dela det här receptet

Email

Se fler recept