Extra stora Mozarella sticks penslade med en sötstark sås och panerade i panko för en extra krispig yta. Dessa serveras på matkedjan ”Chili’s” i USA och kallas för Nashville Hot Mozarella Sticks.
Extra stora Mozarella sticks penslade med en sötstark sås och panerade i panko för en extra krispig yta. Dessa serveras på matkedjan ”Chili’s” i USA och kallas för Nashville Hot Mozarella Sticks.
1 block mozzarella (400g)
3 dl vetemjöl
3-4 dl panko ströbröd
3 ägg
1 tsk chiliolja
Kryddor:
Cayennepeppar
Vitlökspulver
Paprikapulver
Sås:
1 dl neutral olja
1 tsk brunt farinsocker (eller honung)
Vitlökspulver
Paprikapulver
Cayennepeppar
Chiliflakes
Börja med att dela upp mozzarellan i stora bitar
Häll upp vetemjöl och panko på separata tallrikar
Blanda sedan ner cayennepeppar, vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar i både vetemjölet och pankon (efter smak och hur starkt man vill ha det)
Börja med att doppa varje mozarellabit i först vetemjöl, sen ägg och sist panko
Ställ in i frysen medan du förbereder såsen
Vispa ihop olja, alla kryddor och farinsockret i en skål med hjälp av en ballongvisp
Värm upp olja och fritera mozzarellan på medelvärme tills den blir gyllenbrun
Låt rinna av på en tallrik med hushållspapper och pensla sedan med såsen
Dela det här receptet