200 g smör
1 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
250 g hackad choklad eller chokladknappar ( jag använde både mörk och ljus choklad)
Fyllning:
Nutella eller Cookies n Cream (HealthyCo)
Bryn smöret i en kastrull
Ställ åt sidan för att svalna lite
Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker och farinsocker krämigt
Häll ner smöret och vispa lite till
Blanda sedan ner vetemjöl, bikarbonat och salt
Häll sist ner chokladen och blanda ihop
Ställ smeten i kylen i ca 20-30 minuter och sätt ugnen på 175 grader över och undervärme
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills dem fått en gyllenbrun färg
Om du ska ha fyllning i så remmenderar jag att du fryser in den en stund och sedan skopar upp och fyller kakorna precis innan gräddning
Dela det här receptet