Churro Cheesecake

En härligt krämig cheesecake med frasig yta med smak av churros. En kaneldröm pudrad med socker som smälter i munnen.

Ingredienser

2 paket smördeg (man kan även använda ett paket men då får man tunnare lager

1 dl strösocker + 1 msk malen kanel  (halvera om du använder 1 paket smördeg)

25g smält smör

 

600g färskost

1 burk sötad kondenserad mjölk

3 ägg

1 tsk vaniljpasta (kan bytas ut mot vaniljpulver)

 

Tips till servering:

Färska bär

Smält choklad

Gör såhär:

Börja med att skära ut smördegsplattorna till samma form och storlek som botten på din form

Smält smöret

Blanda ihop strösocker och kanel i en liten skål

Pensla sedan ett lager med smält smör i botten på formen och strö på ett lager med socker och kanelblandningen

Lägg på ett ark med smördeg

(Om du använder 2 paket smördeg så repeterar du detta steg igen)

Vispa sedan ihop färskost, vaniljpasta och kondenserad mjölk med elvisp

Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa till en jämn smet

Häll sedan ner smeten i formen

Täck försiktigt toppen med ett ark av smördegen

Pensla på lite smör och häll på ett lager med socker och kanelblandningen

(Om du använder 2 paket smördeg så repeterar du det här steget)

Grädda sedan cheesecaken mitt i ugnen på 160 grader över och undervärme i 40 minuter

Låt svalna i kylskåp minst 4 timmar innan servering

Jag låter den stå i kylen över natten

Dela det här receptet

Email

Se fler recept