En härligt krämig cheesecake med frasig yta med smak av churros. En kaneldröm pudrad med socker som smälter i munnen.
En härligt krämig cheesecake med frasig yta med smak av churros. En kaneldröm pudrad med socker som smälter i munnen.
2 paket smördeg (man kan även använda ett paket men då får man tunnare lager
1 dl strösocker + 1 msk malen kanel (halvera om du använder 1 paket smördeg)
25g smält smör
600g färskost
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 ägg
1 tsk vaniljpasta (kan bytas ut mot vaniljpulver)
Tips till servering:
Färska bär
Smält choklad
Börja med att skära ut smördegsplattorna till samma form och storlek som botten på din form
Smält smöret
Blanda ihop strösocker och kanel i en liten skål
Pensla sedan ett lager med smält smör i botten på formen och strö på ett lager med socker och kanelblandningen
Lägg på ett ark med smördeg
(Om du använder 2 paket smördeg så repeterar du detta steg igen)
Vispa sedan ihop färskost, vaniljpasta och kondenserad mjölk med elvisp
Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa till en jämn smet
Häll sedan ner smeten i formen
Täck försiktigt toppen med ett ark av smördegen
Pensla på lite smör och häll på ett lager med socker och kanelblandningen
(Om du använder 2 paket smördeg så repeterar du det här steget)
Grädda sedan cheesecaken mitt i ugnen på 160 grader över och undervärme i 40 minuter
Låt svalna i kylskåp minst 4 timmar innan servering
Jag låter den stå i kylen över natten
Dela det här receptet