En saftig och mjuk kaka med smak av citron och blåbär som toppas med mascarponekräm.
En saftig och mjuk kaka med smak av citron och blåbär som toppas med mascarponekräm.
3 dl socker
3 ägg
250g ricotta
2 dl neutral olja
1 citron (saften och zest)
1,5 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2-3 dl färska blåbär
Frosting:
250g mascarpone
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 citron
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt
Tillsätt ricotta, olja, zest och saft från citronen
Vänd sedan ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker tills du får en jämn smet
Blanda sist ner blåbären
Häll ner smeten i din form och grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40-45 minuter
Mascarponekräm:
Vispa ihop kylskåpskall vispgrädde, mascarpone, florsocker och saften från citronen samt zest till en fluffig och fast konsistens
Låt kakan svalna helt innan du toppar med krämen
Dela det här receptet