Citron & Blåbärskaka med Mascarponekräm

En saftig och mjuk kaka med smak av citron och blåbär som toppas med mascarponekräm.

Ingredienser

3 dl socker

3 ägg

250g ricotta

2 dl neutral olja

1 citron (saften och zest)

1,5 tsk bakpulver

4 1/2 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2-3 dl färska blåbär

 

Frosting:

250g mascarpone

2 dl vispgrädde

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 citron

Gör såhär:

Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt

Tillsätt ricotta, olja, zest och saft från citronen

Vänd sedan ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker tills du får en jämn smet

Blanda sist ner blåbären

Häll ner smeten i din form och grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40-45 minuter

Mascarponekräm:

Vispa ihop kylskåpskall vispgrädde, mascarpone, florsocker och saften från citronen samt zest till en fluffig och fast konsistens

Låt kakan svalna helt innan du toppar med krämen 

Dela det här receptet

Email

Se fler recept