400g färskost
1 dl strösocker
6 äggulor
2,5 dl vispgrädde
1 tsk vanilpasta eller vaniljsocker
Jordgubbsås:
250g färska eller frysta jordgubbar
1 lime (juicen)
1/2 dl strösocker
Toppings:
Socker (som bränns av)
Jordgubssås
Krossade digestivekex
Frystorkade bär
Färska bär funkar också
Ställ fram alla ingredienser till smeten så dem är rumsvarma innan du börjar vispa ihop
Sätt ugnen på 150 grader över och undervärme
Vispa ihop färskost, vanilj och socker till en jämn smet
Tillsätt grädden och vispa ihop
Tillsätt sedan en äggula i taget och vispa ner i smeten
Fördela smeten i cremebrulee formar och ställ på en ugnsplåt
Fyll upp vatten i ungsplåten så det täcker hälften av formarna
Grädda mitt i ugnen på 150 grader över och undervärme i ca 40-45 minuter eller tills dem är fasta i konsistensen
Låt dem sedan svalna i minst 4 timmar i kylskåp eller över natten innan du bränner av med socker och har på toppings
Jordgubbsås:
Koka förisktigt upp jordgubbar, socker och limejuice i en kastrull
Mixa sedan allting i en mixer till en slät jordgubbsås
Ställ åt sidan för att svalna
Dela det här receptet