Crispy Rice är sushi ris som steks i olja för att få en krispig yta och kan toppas med det man själv föredrar. Jag valde att toppa mitt med en laxröra som är gjord på salma lax som marineras i en god asiatisk sojamarinad.
Crispy Rice är sushi ris som steks i olja för att få en krispig yta och kan toppas med det man själv föredrar. Jag valde att toppa mitt med en laxröra som är gjord på salma lax som marineras i en god asiatisk sojamarinad.
2 dl sushiris
1 msk risvinäger
200 g salma lax
2-3 msk sriracha mayo
1 salladslök
1 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
1 pressad lime
Chiliflakes
Salt
Frityrolja till stekning
Topping:
Jalapeño eller Röd Chili
Avokado
Rostade Sesamfrön
Koka sushi riset enligt anvisning
När det är färdigkokt, låt svalna och pressa sedan ut i en form eller matlåda och ställ in i frysen ca 1 timme
Jag brukar ha plastfolie i botten av formen som jag sedan viker ner och täcker riset med för att enklare få loss från formen senare
Skär upp laxen i mindre bitar och blanda ihop tillsammans med srirachamajo, hackad salladslök, soja, sesamolja, risvinäger och pressad lime. Smaka av om du vill ha mer sriracha för extra hetta och tillsätt även salt och chiliflakes efter smak
Täck skålen med plastfolie och ställ in i kylen
Ta ut riset från frysen och skär upp i lika stora fyrkanter
Hetta upp matolja i en stekpanna och stek bitarna på medelhög värme tills dem fått en gyllenbrun färg på båda sidor
Låt rinna av på en tallrik med hushållspapper innan du toppar med laxröran, avokado, chili & sesamfrön och serverar
Dela det här receptet