Crookien gick viralt efter att ett välkänt bageri i Paris slog ihop bakelserna croissant och Chocolate chip cookie som blev en Crookie.
En magisk smakkombination!

Ingredienser

100 g smör
1/2 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 krm tsk salt
150 g hackad choklad eller chokladknappar ( jag använde både mörk och ljus choklad)

Färdig smördeg

Gör såhär:

Smält smöret
Ställ åt sidan för att svalna lite
Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker och farinsocker krämigt
Häll ner smöret och vispa lite till
Blanda sedan ner vetemjöl, bikarbonat och salt
Häll sist ner chokladen och blanda ihop
Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme
Skär upp smördegen i önskad storlek och fyll med kakdeg i varje och rulla ihop
Toppa sedan varje croissant med mer kakdeg
Grädda i ca 10-12 minuter eller tills dem fått en gyllenbrun färg
Ät medan dem fortfarande är lite varma, servera med vaniljglass

Dela det här receptet

Email

Se fler recept