Crunchy Granola med kokos och hallon

Sen jag började göra granola hemma så har jag inte köpt det i butik. Det är så otroligt enkelt att göra hemma och det allra bästa är att man kan ha i allt man tycker om och få den precis så som man vill ha den! Jag tycker om när min är extra crunchy och med stora bitar i. Den passar perfekt till min Acai Bowl på morgonen eller yoghurt med färska bär.

Ingredienser

6 dl quinoa puffar

2 dl havregryn

3 dl kokosflingor

1 dl kokosolja

1 dl lönnsirap (beroende på hur sött man vill ha det)

4 dadlar

1 msk Kanel

1/2 tsk flingsalt

2 dl frystorkade hallon

Gör såhär:

  • Blanda ihop quinoa puffar, havregryn, kokosflingor, kanel och salt i en bunke.
  • Värm upp kokosolja och lönnsirap på låg värme i en kastrull tills allting har smält.
  • Häll det över de torra ingredienserna och blanda ihop.
  • Häll granolan på en stor ugnsform täckt med bakplåtspapper och sprid ut till ett jämnt lager.
  • Om du använder färska dadlar så delar du upp de i mindre bitar nu och strör på toppen.
  • Om du använder torkade dadlar så blandar du ner de efter gräddning.
  • Grädda granolan i 20 minuter på 160 grader.
  • Låt svalna helt och häll sedan på frystorkade hallon och torkade dadlar om du använder det.
  • Häll upp och förvara i påsar med förslutning eller lufttäta burkar i rumstemperatur.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept