En klassisk dansk drömkaka med knäckig kokostopping sötad med brunt farinsocker. En lättbakad och drömmigt god kaka.
En klassisk dansk drömkaka med knäckig kokostopping sötad med brunt farinsocker. En lättbakad och drömmigt god kaka.
100 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Kokostopping:
100g smör
3 dl brunt farinsocker
1/2 dl mjölk
125g kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme
Smält smöret på låg värme i en kastrull och ställ åt sidan
Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt
Blanda sedan ner smöret och mjölken i äggblandningen
Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd sedan ner i äggsmeten
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30-35 minuter (min form är 20×20) använder du en större form så kan den behöva vara inne mellan 20-25 minuter istället
Kokostoppingen:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken
Ta bort från värmen och blanda ner farinsocker och kokosflingor
Ta ut kakan från ugnen och höj värmen till 225grader
Häll på kokostoppingen och kör in kakan i ugnen i 6 minuter
Låt kakan svalna helt innan du har ut den från formen och skär upp
Dela det här receptet