Dansk Drömkaka

En klassisk dansk drömkaka med knäckig kokostopping sötad med brunt farinsocker. En lättbakad och drömmigt god kaka.

Ingredienser

100 g smör

4 ägg

3 dl strösocker

2 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

 

Kokostopping:

100g smör

3 dl brunt farinsocker

1/2 dl mjölk

125g kokosflingor

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme

Smält smöret på låg värme i en kastrull och ställ åt sidan

Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt

Blanda sedan ner smöret och mjölken i äggblandningen

Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd sedan ner i äggsmeten

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30-35 minuter (min form är 20×20) använder du en större form så kan den behöva vara inne mellan 20-25 minuter istället

Kokostoppingen:

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken

Ta bort från värmen och blanda ner farinsocker och kokosflingor

Ta ut kakan från ugnen och höj värmen till 225grader

Häll på kokostoppingen och kör in kakan i ugnen i 6 minuter

Låt kakan svalna helt innan du har ut den från formen och skär upp

 

Dela det här receptet

Email

Se fler recept