Den virala Dubai Chokladen från Fix Chocolate fast som en brownie. Den krispiga kadayif och pistagefyllningen tillsammans med en perfekt fudgy brownie blir en perfekt kombination.
Den virala Dubai Chokladen från Fix Chocolate fast som en brownie. Den krispiga kadayif och pistagefyllningen tillsammans med en perfekt fudgy brownie blir en perfekt kombination.
Brownie:
300g smör
4 dl strösocker
2 dl kakao
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
Pistagekräm:
2 dl kadayiftrådar (klippta)
1 msk smör
1 burk pistagekräm (200g)
Chokladganache:
200g choklad
1 dl vispgrädde (går att byta ut mot 1 msk kokosolja)
Brownie:
Smält smöret på låg värme i en kastrull
Tillsätt sedan alla ingredienser förutom vetemjölet och blanda försiktigt
Tillsätt sedan mjölet och blanda till en jämn smet
Häll ner smeten i din form (täck botten med bakplåtspapper) och grädda mitt i ugnen på 160 grader i ca 35-40 minuter
(Jag använde en 20×20 form för att få högre Brownies, använder du en större form så kan du behöva ta ut den tidigare)
Låt kakan svalna helt innan du toppar med krämen
Jag brukar låta brownien svalna i kylen över natten och toppa med krämen dagen efter
Pistagekräm:
Klipp kadayiftrådarna till ca 1-2 cm långa
Stek sedan på medelhög värme i smör
När de börjat få en gyllenbrun färg så är de klara
Värm upp pistagekräm i en skål och blanda sedan ner kadayiftrådarna
Bre på brownien och ställ in i kylen för att stelna
Topping:
Hacka chokladen och ställ åt sidan i en skål
Värm upp grädden i en kastrull men den får inte börja koka
Häll grädden över chokladen och blanda tills allting har smält
Om du istället använder kokosolja så värmer du upp chokladen först över ett vattenbad och blandar sedan ner kokosolja
Häll chokladen över brownien och låt svalna lite innan du skär upp den i bitar
Dela det här receptet