Dubai Chocolate Brownie

Den virala Dubai Chokladen från Fix Chocolate fast som en brownie. Den krispiga kadayif och pistagefyllningen tillsammans med en perfekt fudgy brownie blir en perfekt kombination.

Ingredienser

Brownie:

300g smör

4 dl strösocker

2 dl kakao

1/2 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

2 dl vetemjöl

 

Pistagekräm:

2 dl kadayiftrådar (klippta)

1 msk smör

1 burk pistagekräm (200g)

 

Chokladganache:

200g choklad

1 dl vispgrädde (går att byta ut mot 1 msk kokosolja)

Gör såhär:

Brownie:
Smält smöret på låg värme i en kastrull

Tillsätt sedan alla ingredienser förutom vetemjölet och blanda försiktigt

Tillsätt sedan mjölet och blanda till en jämn smet

Häll ner smeten i din form (täck botten med bakplåtspapper) och grädda mitt i ugnen på 160 grader i ca 35-40 minuter
(Jag använde en 20×20 form för att få högre Brownies, använder du en större form så kan du behöva ta ut den tidigare)

Låt kakan svalna helt innan du toppar med krämen

Jag brukar låta brownien svalna i kylen över natten och toppa med krämen dagen efter

 

Pistagekräm:

Klipp kadayiftrådarna till ca 1-2 cm långa

Stek sedan på medelhög värme i smör

När de börjat få en gyllenbrun färg så är de klara

Värm upp pistagekräm i en skål och blanda sedan ner kadayiftrådarna

Bre på brownien och ställ in i kylen för att stelna

Topping:

Hacka chokladen och ställ åt sidan i en skål

Värm upp grädden i en kastrull men den får inte börja koka

Häll grädden över chokladen och blanda tills allting har smält

Om du istället använder kokosolja så värmer du upp chokladen först över ett vattenbad och blandar sedan ner kokosolja

Häll chokladen över brownien och låt svalna lite innan du skär upp den i bitar

Dela det här receptet

Email

Se fler recept