En saftig citron & vallmokaka med ricotta som toppas med en krämig mascarponekräm, körsbär & pistagenötter.

En saftig citron & vallmokaka med ricotta som toppas med en krämig mascarponekräm, körsbär & pistagenötter.
3 dl socker
3 ägg
250g ricotta
2 dl neutral olja
1 citron
2 msk blå vallmofrön
1,5 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
250g mascarpone
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
Färska bär
Pistagenötter
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt
Tillsätt ricotta, olja, vallmofrön, zest och saft från halva citronen
Vänd sedan ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker tills du får en jämn smet
Häll ner smeten i din form och grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 35-40 minuter
Mascarponekräm:
Vispa ihop kylskåpskall vispgrädde, mascarpone, florsocker och resten av saften från citronen samt zest till en fluffig och fast konsistens
Låt kakan svalna helt innan du toppar med krämen och färska bär
Jag toppade min kaka med körsbär och pistagenötter
Dela det här receptet