Citron & Vallmokaka med Mascarponekräm

En saftig citron & vallmokaka med ricotta som toppas med en krämig mascarponekräm, körsbär & pistagenötter.

Ingredienser

3 dl socker

3 ägg

250g ricotta

2 dl neutral olja

1 citron

2 msk blå vallmofrön

1,5 tsk bakpulver

4 1/2 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

250g mascarpone

2 dl vispgrädde

1 dl florsocker

Färska bär

Pistagenötter

Gör såhär:

Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt

Tillsätt ricotta, olja, vallmofrön, zest och saft från halva citronen

Vänd sedan ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker tills du får en jämn smet

Häll ner smeten i din form och grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 35-40 minuter

Mascarponekräm:

Vispa ihop kylskåpskall vispgrädde, mascarpone, florsocker och resten av saften från citronen samt zest till en fluffig och fast konsistens

Låt kakan svalna helt innan du toppar med krämen och färska bär

Jag toppade min kaka med körsbär och pistagenötter

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

en_GBEnglish