Creme Brûlée Cheesecake

Ingredienser

400g färskost
1 dl strösocker
6 äggulor
2,5 dl vispgrädde
1 tsk vanilpasta eller vaniljsocker

Jordgubbsås:
250g färska eller frysta jordgubbar
1 lime (juicen)
1/2 dl strösocker

Toppings:
Socker (som bränns av)
Jordgubssås
Krossade digestivekex
Frystorkade bär
Färska bär funkar också

Gör såhär:

  1. Ställ fram alla ingredienser till smeten så de är rumsvarma innan du börjar vispa ihop.
  2. Sätt ugnen på 150 grader över och undervärme.
  3. Vispa ihop färskost, vanilj och strösocker till en jämn smet.
  4. Tillsätt grädden och vispa ihop.
  5. Tillsätt en äggula i taget och vispa ner i smeten.
  6. Fördela smeten i cremebrulee formar och ställ på en ugnsplåt.
  7. Fyll upp vatten i ungsplåten så det täcker hälften av formarna.
  8. Grädda mitt i ugnen på 150 grader över och undervärme i ca 40-45 minuter eller tills de är fasta i konsistensen.
  9. Låt dem svalna minst 4 timmar i kylskåp eller över natten innan du bränner av med socker och har på toppings.

Jordgubbsås:
1. Koka förisktigt upp jordgubbar, socker och limejuice i en kastrull.

2. Mixa sedan allting i en mixer till en slät jordgubbsås.

3. Ställ åt sidan för att svalna.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

en_GBEnglish