Kärleksmums-brownie

A fudge brownie with a lovey-dovey glaze. This is one of my most popular recipes and I can definitely see why! I have baked this brownie many times and everyone who has tasted it has absolutely loved it. It can be prepared the day before serving and also gets better the longer you let it sit.

Ingredienser

300g smör
5 dl strösocker (minska mängden om du inte vill ha den så söt)
2 dl kakao
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 dl vetemjöl

Glasyr:
75g smör
0,5 dl starkt bryggkaffe
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker

Coconut flakes for garnish

Gör såhär:

Brownie:
1. Smält smöret på låg värme i en kastrull.

2. Tillsätt resterande  ingredienser förutom vetemjölet och blanda försiktigt.

3. Tillsätt mjölet och blanda till en jämn smet.

4. Häll ner smeten i din form (täck botten med bakplåtspapper) och grädda mitt i ugnen på 160 grader i ca 35-40 minuter.
(Jag använde en 20×20 form för att få högre Brownies, använder du en större form så kan du behöva ta ut den tidigare).

Glasyr:
1. Smält smöret på låg värme i en kastrull

2. Låt svalna lite och tillsätt sedan resterande ingredienser, blanda till en slät glasyr.

3. Häll över kakan och toppa med kokosflingor

4. Låt gärna kakan svalan ordentligt i kylen ca 1-2 timmar innan servering (eller över natten).

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

en_GBEnglish