Kunafa Bollar

Kunafa är en välkänd dessert i Mellanöstern och en av mina personliga favoriter. Det här är en enklare version av Kunafa som görs i små bollar och på få ingredienser. Dessa Kunafa bollar har blivit en stor favorit hemma hos oss och bakas vid alla högtider! Efter gräddning så hälls en härlig sirap över kunafan som ger den en söt smak som går så bra ihop med de smöriga och krispiga kadayiftrådarna och den smälta mozzarellan.
Sirapen smaksätts vanligtvis med rosvatten eller apelsinblomsvatten men går även bra att smaksätta med endast vaniljsocker och lite citron.

Ingredienser

Recept:
300g kadayif trådar
200g smör
2 paket mini mozarella

Sockerlag:
2 dl vatten
2 dl strösocker

Smaksättnings alternativ:
1/2 tsk vaniljsocker och lite citronsaft
1 msk Rosenvatten
1 msk Apelsinblomsvatten

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
  2. Dra isär kadayiftrådarna och klipp dem i mindre bitar.
  3. Smält smöret och blanda ner hälften i skålen med kadayiftrådarna.  Blanda ihop med händerna tills allt blivit täckt med smöret
  4. Häll av vattnet från mozarellan och låt torka.
  5. Ta lite kadayif och placera en mozarellaboll i mitten och tryck ihop till en boll. Snurra ihop med hjälp av en liten bit plastfolie.
  6. Placera ut alla bollar i en ugnsform.
  7. Häll över resterande smör på bollarna och kör in i ugnen på  200 grader i ca 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
  8. Förbered under tiden sirapen.
  9. Koka upp socker och vatten tills allt socker smält.
  10. Tillsätt sedan valfri smaksättning och blanda ner (jag använde vaniljsocker och lite citronsaft)
  11. Häll hälften av sirapen över bollarna direkt efter gräddning och spara resten till senare, häll på efter smak vid servering.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

en_GBEnglish