Matcha Strawberry Cookies

Det här är verkligen en vattendelare! Antingen så älskar man matcha eller så tycker man att det smakar gräs. Ni kan ju gissa vilken grupp jag tillhör! Jag dricker matcha dagligen och har på senare tid börjat experimentera lite med det i bakningen. Dessa kakor har faktiskt varit uppskattade av både matcha älskare och icke matcha älskare! Det blir inte riktigt samma intensiva smak i bakverk och istället en väldigt bra kombination med många smakar. Matcha och jordgubb är en oslagbar smakkombination så det fick bli matcha cookies fyllda med cheesecake och toppade med en krämig jordgubbsfrosting.

Ingredienser

Fyllning:

100g färskost

1/2 dl florsocker

1/2 tsk vaniljsocker

Kakdeg:

100g smör (rumstempererat)

3 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker

1 dl brunt farinsocker

1 ägg

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 msk matcha pulver (av god kvalitet)

 

Jordgubbsfrosting:

200g färskost

1/2 dl florsocker

1/2 dl frystorkade jordgubbar

1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Fyllning:

  1. Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen till en jämn smet.
  2. Spritsa ut ca 10 lika stora klickar av smeten på ett bakplåtspapper och ställ in i frysen i ca 1 timme tills de har stelnat.

Kakor:

  1. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker och ägg krämigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och matcha pulver i en separat skål.
  3. Häll ner de torra ingredienserna i skålen och blanda till en jämn smet.
  4. Ställ in smeten i kylen ca 30 minuter.
  5. Dela upp smeten i lika stora bollar eller skopa upp med hjälp av en glasskopa.
  6. Tryck in en fryst cheesecakebit i mitten på varje kakboll.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader över och undervärme i 10-12 minuter.
  8. Låt svalna helt innan du spritar på jordgubbsfrostingen.
  9. Pudra på lite matcha pulver och toppa med färska jordgubbar.

Jordgubbsfrosting:

  1. Mortla jordgubbarna till ett fint smul.
  2. Vispa ihop färskost, florsocker, jordgubbspulvret och vaniljsocker krämigt.
  3. Ställ in i kylen tills kakorna är klara.

Förvaring: Förvara kakorna i kylen eller frys in direkt (utan frosting på toppen).

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

en_GBEnglish