Mini Donuts

Frasiga mini munkar som är mjuka på insidan och doppade i kanel och socker. Dessa är oemotståndliga och så goda att man inte kan sluta äta av dem!

Det här receptet är egentligen till mina vanliga munkar där jag använt mitten delen som fått bli mini munkar. Det funkar dock lika bra att använda receptet till att enbart göra mini munkar.

Ingredienser

25g färsk jäst

2 1/2 dl mjölk

2 ägg

100g smör, rumstempererat

1 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

10 dl vetemjöl

1-1,5 l olja till fritering

 

Övrigt:

Kanel

Socker

Gör såhär:

  1. Börja med att smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken.
  2. Blanda tills jästen har löst upp sig.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och blanda i din matberedare tills du har en jämn deg.
  4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
  5. Dela degen i små bitar eller ha ner degen i en sprits påse och klipp av munkarna i önskad storlek ner i oljan vid fritering.
  6. Fritera munkarna i 180 grader tills de får en gyllenbrun yta.
  7. Låt rinna av på hushållspapper och rulla därefter i kanel och socker.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

en_GBEnglish