Pavlova

Påsken börjar närma sig så här kommer mitt första tips på söta små fågelbo pavlovas med härliga vårfärger. Jag älskar att baka inför påsk med alla härliga färger och söta små dekorationer man kan vara kreativ med. I dessa hade jag en lemoncurd och toppade med krispiga kadayiftrådar och små marsipanägg.

Ingredienser

Marängbotten:

4 äggvitor, rumsvarma

1 krm salt

2 1/2 dl strösocker

1/2 msk majstärkelse

 

Lemoncurd:

3 äggulor

1 ägg

1 dl strösocker

2 stora citroner

50g kallt smör

 

Frosting:

200g färskost

1 1/2 dl vispgrädde

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk citronsaft

Karamellfärg

 

Topping:

2 dl kadayiftrådar

25g smör (till stekning)

Marsipanägg

Gör såhär:

Lemoncurd:

  1. Blanda ihop äggulor, ägg, strösocker, citronsaft och citronzest från en citron i en värmetålig skål.
  2. Värm upp under konstant omrörning över ett vattenbad. (Se till att vattnet inte kokar utan endast sjuder så du slipper få klumpar eller riskera att det blir äggröra istället.)
  3. När krämen tjocknat så tar du bort skålen från värmen och blandar ner det kalla smöret tills allting har smält.
  4. Häll över lemoncurden i en burk med lock och ställ in i kylen.

Marängbotten:

  1. Sätt ugnen på 180 grader över och undervärme.
  2. Låt äggvitorna bli rumsvarma innan du börjar vispa marängen.
  3. Vispa äggvitor och salt till ett mjukt skum.
  4. Tillsätt sedan 1 msk i taget av sockret under fortsatt vispning tills allt socker är i och sockerkristallerna löst upp sig helt.
  5. Tillsätt majsstärkelse och blanda ihop med hjälp av en slickepott.
  6. Spritsa ut marängen på en plåt med bakplåtspapper till önskad form.
  7. Sänk till 110 grader över och undervärme och ställ in marängen i ugnen.
  8. Grädda marängen i 1h och 10 minuter. Stäng sedan av värmen och låt plåten stå kvar i ugnen ytterligare en timme.
  9. Ta ut plåten från ugnen och låt bottnarna svalna helt på plåten.

Frosting:

  1. Vispa ihop färskost, vispgrädde, citronsaft, florsocker och vaniljsocker med hjälp av en elvisp tills du får en fluffig och slät smet.
  2. Dela upp smeten i 3 olika skålar och blanda ned olika karamellfärger i varje.
  3. Lägg fram en stor bit med plastfolie på din arbetsbänk och lägg på varje smet bredvid varandra i mitten på plastfolien i linje med långsidan.
  4. Vik sedan försiktigt ihop plastfoliet som en korv och snurra ihop båda ändarna.
  5. Klipp av ena änden med en sax och ha ner hela korven i en spritspåse med önskad tyll.

Kadayif:

  1. Smält smöret i en stekpanna och ha ned klippta kadayiftrådar.
  2. Stek tills du de är gyllenbruna och krispiga.

Montering:

  1. Häll i en klick med lemoncurd i mitten på varje Marängbotten.
  2. Spritsa på ett lager med frosting i en cirkel runt lemoncurden.
  3. Häll lite kadayiftrådar på toppen av varje Pavlova och ha sist på ett marsipanägg på varje.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

en_GBEnglish