Enkla jästfria bagels

Enkla bagels utan jäst som kan förberedas på mindre än 30 minuter! Perfekt när man är sugen på bagels men inte har tid att vänta. Jag tillagade dessa till frukost i helgen och det var både enkelt och otroligt gott! Jag toppade mina med ost men man kan även ha sesamfrön eller göra de utan någon topping alls. Dessa blir allra godast att äta direkt efter bakning.

Ingredienser

3 dl vetemjöl

2 1/2 dl creme fraîche eller grekisk yoghurt

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

Ägg till pensling

 

Förslag på topping:

Ost

Sesamfrön

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
  2. Blanda ihop vetemjöl, salt och bakpulver i en bunken.
  3. Tillsätt fil eller yoghurt och knåda i ca 10 minuter.
  4. Lägg degen på ett mjölat bord och dela upp i fyra delar.
  5. Rulla ut varje del och forma till en bagel.
  6. Pensla med ägg och ha på toppingen.
  7. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter tills bagelsen fått en fin gyllenbrun färg.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

sv_SESwedish