En hallonpaj med ett smultäcke, kokos och inbakad vaniljkräm.
En hallonpaj med ett smultäcke, kokos och inbakad vaniljkräm.
Pajdeg:
250g smör
4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl strösocker
1 dl kokosflingor
Vaniljkräm:
4 dl mjölk
4 äggulor
2 msk majsstärkelse
3 msk strösocker
2 msk vaniljsocker
Fyllning:
3 dl hallon
1 tsk potatismjöl
1 msk strösocker
Topping:
Ljus sirap
Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare
Tryck sedan ut lite mer än hälften av degen i botten på din form och ca 2 cm upp på kanten
Vaniljkräm:
Blanda ihop alla ingredienser förutom vaniljsockret i en kastrull och värm upp på låg värme under konstant omrörning tills krämen börjar tjockna (det tar sin lilla tid så ha tålamod)
När vaniljkrämen känns tjock i konsistensen och inte längre är rinnig så tar du bord kastrullen från värmen och tillsätter vaniljsockret
Låt svalna lite innan du häller ner vaniljkrämen i formen
Sätt ugnen på 180 grader över och undervärme
Blanda ihop hallon, socker och potatismjöl i en skål
Häll sedan ner blandningen i formen över vaniljkrämen
Smula slutligen över resten av pajdegen på toppen
Ringla på lite ljus sirap och grädda pajen mitt i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills pajen fått fin färg
Låt svalna och servera ljummen eller låt stå till dagen efter i kylen och svalna helt
Jag tycker att den blir godast när den fått stå i kylen ett tag innan servering
Dela det här receptet