Saftiga och goda bullar som går att förbereda i all hast! Tex när man blir sugen på kanelbullar och inte har tid att knåda och jäsa i flera timmar. Jag fyllde mina med färskostfyllning och kanelsmör så de smakade som cinnabons med frosting på!

Ingredienser

3 1/2dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 dl strösocker

75 g smör

1,5 dl mjölk, 3%

 

Cheesecake fyllning:

1 dl florsocker

200g färskost

1 tsk vaniljsocker

 

Fyllning:

50g smör

1 1/2 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 tsk malen kanel

1 ägg till pensling

Florsocker att pudra med

Gör såhär:

  1. Börja med cheesecakefyllningen.
  2. Vispa ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
  3. Spritsa ut på ett bakplåtspapper och ställ in i frysen (minst en timme).
  4. Sätt ugnen på 250°.
  5. Blanda ihop mjöl, bakpulver och socker i en skål och finfördela smöret i blandningen. Tillsätt mjölken och rör om.
  6. Klicka ut degen i dubbla bakformar och lägg på en plåt eller i ett muffinsbleck.
  7. Fyllning: Blanda rumsvarmt smör, socker och kanel.
  8. Gör en fördjupning mitt i bullarna och fyll fördjupningen med en klick cheesecake i varje och en klick kanelsmör ovanpå.
  9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 10–12 minuter.
  10. Strö på florsocker innan servering.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept