Jag brukade alltid köpa färdig vaniljsås när jag bakat paj tills jag gjorde denna vaniljsås hemma. Sen dess gör jag alltid egen vaniljsås som jag ställer i kylen. Den är både enkel att förbereda men främst så otroligt god!
Jag brukade alltid köpa färdig vaniljsås när jag bakat paj tills jag gjorde denna vaniljsås hemma. Sen dess gör jag alltid egen vaniljsås som jag ställer i kylen. Den är både enkel att förbereda men främst så otroligt god!
1 vaniljstång
2 dl mjölk
2 dl grädde
4 äggulor
1,5 msk majsstärkelse
4 msk florsocker
Skär upp vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna i en kastrull
Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop
Ställ kastrullen på spisen på medelvärme och värm upp under konstant omrörning tills vaniljkrämen börjar tjockna
Häll sedan upp vaniljkrämen i en glasburk med lock och låt stå i kylen och svalna innan användning
Dela det här receptet