Julbräck

Enkelt julgodis som går att göra med många olika kombinationer. Det är bara att blanda allt det man tycker om och slå ihop till ett! Jag och Seiran (@saltochtahini) gjorde denna variant till första avsnittet i vår julkalender med mjölkchoklad, kola, vårt favoritgodis och nötter.

Ingredienser

Kola:

100 g smör

2 dl socker (gärna brunt)

1 krm salt

1/2 tsk vaniljextrakt

20 Saltiner

200g mjölkchoklad knappar

 

Toppings:

Krossad Polka

Pekannötter

Mini Bubs

Flingsalt

Gör såhär:

Täck botten av din form med bakplåtspapper och lägg saltinerna tätt intill varandra på plåten.

Hetta upp en kastrull med smör och socker på medelvärme. Sluta röra om precis när all har smält, koka upp på medelhög värme. Låt koka (utan att röra om) 4 minuter från att det börjat koka.

Ta bort från värmen och rör ner vaniljen.

Häll sedan kolan över Saltinerna och kör in i ugnen på 200 C i ca 5 minuter eller tills det börjar bubbla.

Ta ut formen från ugnen och häll på chokladknapparna genast. Låt stå 2-3 minuter tills chokladen smälter.

Bre försiktigt ut chokladen tills allting har smält och du har ett jämnt lager.

Toppa sedan med valfria toppings och ställ i kylen för att svalna helt.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept