Saftiga kanelbullar med extra mycket kanelfyllning. Jag har mandelmassa i fyllningen som gör den extra lyxig och god.
Saftiga kanelbullar med extra mycket kanelfyllning. Jag har mandelmassa i fyllningen som gör den extra lyxig och god.
30g röd jäst
2,5 dl mjölk
9 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
5g mortlad kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
110g smör, rumstempererat
Ägg till pensling
Pärlsocker
Kanelfyllning:
200g mandelmassa
1 msk vaniljsocker
1/2 dl malen kanel
150 g smör, rumstempererat
1/2 dl brunt farinsocker
Sockerlag:
1,5 dl socker
1 dl vatten
Smula jästen i bunken till din matberedare. Häll ner den rumstempererade mjölken och blanda tills jästen löst upp sig helt
Lägg i resterande ingredienser förutom smöret.
Kör degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du lite och tillsätter smöret lite i taget.
Kör degen i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan.
Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila en stund
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen tills du har en jämn och slät fyllning
Kavla ut degen (mer hög än bred för att sen vika den på mitten)
Bre på fyllningen och vik sedan på mitten Skär upp i lika stora remsor och forma till bullar
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i ca 1,5-2 timmar
Sätt ugnen på 200grader över och undervärme
Pensla bullarna med ägg, häll på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter
Pensla bullarna med sockerlag direkt när dem kommer ut från ugnen
Dela det här receptet