Kanelbullar

Saftiga kanelbullar med extra mycket kanelfyllning. Jag har mandelmassa i fyllningen som gör den extra lyxig och god.

Ingredienser

30g röd jäst

2,5 dl mjölk

9 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

5g mortlad kardemumma

1 dl strösocker

1 ägg

110g smör, rumstempererat

Ägg till pensling

Pärlsocker

 

Kanelfyllning:

200g mandelmassa

1 msk vaniljsocker

1/2 dl malen kanel

150 g smör, rumstempererat

1/2 dl brunt farinsocker

 

Sockerlag:

1,5 dl socker

1 dl vatten

Gör såhär:

Smula jästen i bunken till din matberedare. Häll ner den rumstempererade mjölken och blanda tills jästen löst upp sig helt

Lägg i resterande ingredienser förutom smöret.

Kör degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du lite och tillsätter smöret lite i taget.

Kör degen i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan.

Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila en stund

Blanda ihop ingredienserna till fyllningen tills du har en jämn och slät fyllning

Kavla ut degen (mer hög än bred för att sen vika den på mitten)

Bre på fyllningen och vik sedan på mitten Skär upp i lika stora remsor och forma till bullar

Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i ca 1,5-2 timmar

Sätt ugnen på 200grader över och undervärme

Pensla bullarna med ägg, häll på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter

Pensla bullarna med sockerlag direkt när dem kommer ut från ugnen

Dela det här receptet

Email

Se fler recept