Kanelbullar

Kanelbullens dag är runt hörnet så jag tänkte dela mitt bästa recept på kanelbullar till er. Dessa bullar har en generös och lyxig fyllning som gör dem extra goda.

Mina bästa tips för att lyckas med bullarna:

  1. Använd rumstempererat smör.
  2. Kör i lite mjöl i taget för att undvika att ha i för mycket.
  3. Lägg degen i kylen en stund innan du formar bullarna.
  4. Pensla alltid med sockerlag när de kommit ut från ugnen.

Ingredienser

50g färsk jäst

5 dl standardmjölk

200g smör (rumstempererat)

1 ägg (kan uteslutas)

2 dl strösocker

14 dl special vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1/2 tsk salt

1 tsk kanel

1 tsk malen kardemumma

 

Fyllning:

150g smör (rumstempererat)

200g mandelmassa

1/2 dl brunt farinsocker

1/2 dl strösocker

3 msk kanel

1 msk vaniljsocker

1 ägg till pensling

Pärlsocker

 

Sockerlag:

1 dl vatten

1,5 dl socker

Gör såhär:

Smula jästen i bunken till din matberedare. Häll ner den rumstempererade mjölken och blanda tills jästen löst upp sig helt

Lägg i resterande ingredienser förutom smöret.

Kör degen långsamt med krok

När degen gått ihop ökar du lite och tillsätter smöret lite i taget.

Kör degen i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan.

Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila en stund

Blanda ihop ingredienserna till fyllningen tills du har en jämn och slät fyllning

Kavla ut degen (mer hög än bred för att sen vika den på mitten)

Bre på fyllningen och vik sedan på mitten Skär upp i lika stora remsor och forma till bullar

Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i ca 1,5-2 timmar

Sätt ugnen på 200grader över och undervärme

Pensla bullarna med ägg, häll på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter

Koka upp sockerlagen och pensla bullarna med sockerlag direkt när dem kommer ut från ugnen

Dela det här receptet

Email

Se fler recept