Kanelbulle Cheesecake

Kanelbullens dag närmar sig och vad passar inte bättre än att kombinera två av dem godaste bakverken jag vet till ett. En kanelbulle cheesecake. Det bästa med kanelbullar är fyllningen så den har jag två lager av i denna cheesecake.

Ingredienser

Botten:

1 paket Digestivekex

50g smält smör

1 tsk kanel

1/2 tsk kardemumma

 

Cheesecake:

600g färskost, rumstempererad

1 burk sötad kondenserad mjölk (397g)

3 ägg

1/2 tsk vaniljpasta eller 1 tsk vaniljsocker

 

Swirl:

50g smält smör

1 msk kanel

1 dl farinsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 160 grader över och undervärme

Swirl:

Smält smöret på låg värme så det inte blir för varmt

Blanda sedan ner farinsocker och kanel till en jämn fyllning

Ställ åt sidan

 

Botten:

Mixa kexen till ett fint smul och blanda ner kanel och smält smör

Tryck ut ett jämnt lager i botten på en springform

Ställ i kylen medan du gör smeten

 

Cheesecake:

Vispa ihop färskost, vaniljpasta och kondenserad mjölk till en jämn och klumpfri smet

Tillsätt äggen och blanda ihop

Häll ner hälften av smeten i springformen och spritsa sedan ner hälften av kanelfyllningen i en rund cirkel (formad som en kanelbulle)

Häll ner resten av smeten och toppa sedan på samma sätt översta lagret med kanelfyllningen

Grädda Cheesecaken i mitten av ugnen i 40 minuter

Låt svalna helt och ställ sedan i kylen minst 5 timmar innan servering

Pudra Cheesecaken med lite kanel eller pärlsocker som dekoration

Dela det här receptet

Email

Se fler recept