Kanelbullens dag närmar sig och vad passar inte bättre än att kombinera två av dem godaste bakverken jag vet till ett. En kanelbulle cheesecake. Det bästa med kanelbullar är fyllningen så den har jag två lager av i denna cheesecake.
Kanelbullens dag närmar sig och vad passar inte bättre än att kombinera två av dem godaste bakverken jag vet till ett. En kanelbulle cheesecake. Det bästa med kanelbullar är fyllningen så den har jag två lager av i denna cheesecake.
Botten:
1 paket Digestivekex
50g smält smör
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
Cheesecake:
600g färskost, rumstempererad
1 burk sötad kondenserad mjölk (397g)
3 ägg
1/2 tsk vaniljpasta eller 1 tsk vaniljsocker
Swirl:
50g smält smör
1 msk kanel
1 dl farinsocker
Sätt ugnen på 160 grader över och undervärme
Swirl:
Smält smöret på låg värme så det inte blir för varmt
Blanda sedan ner farinsocker och kanel till en jämn fyllning
Ställ åt sidan
Botten:
Mixa kexen till ett fint smul och blanda ner kanel och smält smör
Tryck ut ett jämnt lager i botten på en springform
Ställ i kylen medan du gör smeten
Cheesecake:
Vispa ihop färskost, vaniljpasta och kondenserad mjölk till en jämn och klumpfri smet
Tillsätt äggen och blanda ihop
Häll ner hälften av smeten i springformen och spritsa sedan ner hälften av kanelfyllningen i en rund cirkel (formad som en kanelbulle)
Häll ner resten av smeten och toppa sedan på samma sätt översta lagret med kanelfyllningen
Grädda Cheesecaken i mitten av ugnen i 40 minuter
Låt svalna helt och ställ sedan i kylen minst 5 timmar innan servering
Pudra Cheesecaken med lite kanel eller pärlsocker som dekoration
Dela det här receptet