Kanelbulle Focaccia

Ingredienser

25 g jäst

4 dl vatten, rumstemperatur

1 tsk salt

8 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk kardemumma

1 dl olivolja

 

Kanelfyllning:

150g smör

1/2 dl strösocker

1/2 dl brunt farinsocker

2 msk kanel

1/2 tsk kardemumma

 

Glasyr:

1 dl florsocker

1 msk vispgrädde

Gör såhär:

  1. Smula jästen i en bunke och häll över 1 dl av vattnet. Blanda tills jästen löst upp sig.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda degen i din matberedare tills du har en jämn och kladdig deg.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i ca 45-60 minuter.
  4. Häll ner degen i en form med bakplåtspapper som du penslar med smör.
  5. Tryck ut degen försiktigt med händerna.
  6. Pensla på ett lager med fyllningen och vik in degen på långsidan mot mitten.
  7. Vänd på degen i formen så degens långsida och formens långsida är åt samma håll.
  8. Tryck ut degen lite lätt med händerna igen och repetera steget ovan.
  9. Låt degen jäsa under bakduk i ytterligare 20 minuter.
  10. Pensla sist på ett till lager på toppen och gör små gropar i focaccian med fingrarna.
  11. Fyll hålen med resten av fyllningen.
  12. Grädda focaccian mitt i ugnen på 225 grader över och undervärme i 20 minuter.
  13. Ta ut kakan från ugnen och ringla över glasyren.

Kanelbullefyllning:

  1. Smält smöret på låg värme och blanda ner socker och kanel.
  2. Låt svalna lite innan du penslar och fyller focaccian med fyllningen.

Glasyr:

  1. Blanda ihop florsocker och grädde till en klumpfri glasyr.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

sv_SESwedish