Kärleksmums-brownie

En fudge brownie med kärleksmumsglasyr. Detta är ett av mina mest populära recept och jag förstår definitivt varför! Denna brownie har jag bakat många gånger och alla som smakat den har fullkomligt älskat den. Den kan med fördel förberedas dagen innan servering och blir dessutom godare ju längre du låter den stå.

Ingredienser

300g smör
5 dl strösocker (minska mängden om du inte vill ha den så söt)
2 dl kakao
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 dl vetemjöl

Glasyr:
75g smör
0,5 dl starkt bryggkaffe
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker

Kokosflingor till garnering

Gör såhär:

Brownie:
1. Smält smöret på låg värme i en kastrull.

2. Tillsätt resterande  ingredienser förutom vetemjölet och blanda försiktigt.

3. Tillsätt mjölet och blanda till en jämn smet.

4. Häll ner smeten i din form (täck botten med bakplåtspapper) och grädda mitt i ugnen på 160 grader i ca 35-40 minuter.
(Jag använde en 20×20 form för att få högre Brownies, använder du en större form så kan du behöva ta ut den tidigare).

Glasyr:
1. Smält smöret på låg värme i en kastrull

2. Låt svalna lite och tillsätt sedan resterande ingredienser, blanda till en slät glasyr.

3. Häll över kakan och toppa med kokosflingor

4. Låt gärna kakan svalan ordentligt i kylen ca 1-2 timmar innan servering (eller över natten).

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

sv_SESwedish