Kladdkaka

Kladdkakans dag börjar närma sig så här kommer mitt bästa recept på en klassisk kladdkaka.

Ingredienser

200g smör

4 ägg

3 dl strösocker

1 dl brunt farinsocker

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

3 dl vetemjöl

 

Choklad ganache:

200g mjölkchoklad

1 dl vispgrädde

Gör såhär:

Smält smöret på låg värme och blanda ner kakaon

Vänd sedan ner resterande ingredienser försiktigt tills du har en jämn smet

Häll ner i en springform och grädda mitt i ugnen över och under värme i 175 grader i 30-35 minuter beroende på hur kladdig man vill ha den

Låt kladdkakan svalna helt innan du toppar med choklad ganache

 

Choklad ganache:

Värm upp grädden på låg värme tills den är varm (får ej börja koka)

Häll sedan hackad choklad eller chokladknappar i en skål och häll över den varma grädden

Blanda tills allting har smält och du får en jämn choklad ganache

Toppa kladdkakan med ganachen när den har svalnat helt

Dela det här receptet

Email

Se fler recept