Kladdkakans dag börjar närma sig så här kommer mitt bästa recept på en klassisk kladdkaka.
Kladdkakans dag börjar närma sig så här kommer mitt bästa recept på en klassisk kladdkaka.
200g smör
4 ägg
3 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
Choklad ganache:
200g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
Smält smöret på låg värme och blanda ner kakaon
Vänd sedan ner resterande ingredienser försiktigt tills du har en jämn smet
Häll ner i en springform och grädda mitt i ugnen över och under värme i 175 grader i 30-35 minuter beroende på hur kladdig man vill ha den
Låt kladdkakan svalna helt innan du toppar med choklad ganache
Choklad ganache:
Värm upp grädden på låg värme tills den är varm (får ej börja koka)
Häll sedan hackad choklad eller chokladknappar i en skål och häll över den varma grädden
Blanda tills allting har smält och du får en jämn choklad ganache
Toppa kladdkakan med ganachen när den har svalnat helt
Dela det här receptet