En lättlagad korvgryta som vi ofta äter som vardagsmiddag och till lunch dagen efter. En gammal favorit som man aldrig tröttnar på. Serveras med ris eller pasta.
En lättlagad korvgryta som vi ofta äter som vardagsmiddag och till lunch dagen efter. En gammal favorit som man aldrig tröttnar på. Serveras med ris eller pasta.
1 gullök
500g falukorv (jag använder kalkonkorv)
250g champinjoner
1/2 dl tomatpuré
5 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 tsk dijonsenap
Salt
Peppar
Paprikapulver
Hacka gullöken och skär upp falukorven i bitar
Stek sedan löken i olja eller smör i någon minut
Tillsätt champinjonerna och stek tills de börjar mjukna
Tillsätt sedan falukorv, tomatpuré, dijonsenap och stek lite till
Häll ner chilisåsen och kryddorna och blanda ihop
Häll till sist ner grädden och låt puttra i ca 10 min
Servera med ris eller pasta
Dela det här receptet