Korvstroganoff

En lättlagad korvgryta som vi ofta äter som vardagsmiddag och till lunch dagen efter. En gammal favorit som man aldrig tröttnar på. Serveras med ris eller pasta.

Ingredienser

1 gullök

500g falukorv (jag använder kalkonkorv)

250g champinjoner

1/2 dl tomatpuré

5 dl vispgrädde

1 dl chilisås

1 tsk dijonsenap

Salt

Peppar

Paprikapulver

Gör såhär:

Hacka gullöken och skär upp falukorven i bitar

Stek sedan löken i olja eller smör i någon minut

Tillsätt champinjonerna och stek tills de börjar mjukna

Tillsätt sedan falukorv, tomatpuré, dijonsenap och stek lite till

Häll ner chilisåsen och kryddorna och blanda ihop

Häll till sist ner grädden och låt puttra i ca 10 min

Servera med ris eller pasta

Dela det här receptet

Email

Se fler recept