Krämig kycklinggryta

En krämig kycklinggryta med champinjoner och Portobellosvamp. Det här är en av mina favoritgrytor på hösten som serveras med ris. Den är extra god dagen efter och passar utmärkt att ha som matlåda dagen efter.

Ingredienser

600g Kycklinglårfilé

1 Gullök

3 Vitlöksklyftor

400g Champinjoner

200g Portobello svamp

1 röd Paprika

3 dl Grädde

1 dl Tomatpuré

2 msk Kalvfond

1 Kycklingbuljong

1 msk Soja

Paprika pulver

Curry

Svartpeppar

Salt (efter smak)

Persilja (i slutet)

Gör såhär:

Börja med att hacka upp vitlök, paprika och gullök i stora bitar

Hacka sedan upp kycklingen i bitar och ställ åt sidan

Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs gullök och vitlök på hög värme i några minuter

Tillsätt tomatpurén och stek någon minut till

Tillsätt kycklingen och stek tills den får en fin stekyta

Tillsätt sedan paprikan och tillaga några minuter till

I en separat stekpanna steker du champinjoner och svampen tills all vätska avdunstat

Blanda sedan ner svampen i grytan och tillsätt grädde, kalvfond, soja, buljong och alla kryddor (förutom färsk persilja).

Låt puttra på låg värme i ca 15-20 minuter

Toppa med färsk persilja

Servera med ris

Dela det här receptet

Email

Se fler recept