En krämig kycklinggryta med champinjoner och Portobellosvamp. Det här är en av mina favoritgrytor på hösten som serveras med ris. Den är extra god dagen efter och passar utmärkt att ha som matlåda dagen efter.
En krämig kycklinggryta med champinjoner och Portobellosvamp. Det här är en av mina favoritgrytor på hösten som serveras med ris. Den är extra god dagen efter och passar utmärkt att ha som matlåda dagen efter.
600g Kycklinglårfilé
1 Gullök
3 Vitlöksklyftor
400g Champinjoner
200g Portobello svamp
1 röd Paprika
3 dl Grädde
1 dl Tomatpuré
2 msk Kalvfond
1 Kycklingbuljong
1 msk Soja
Paprika pulver
Curry
Svartpeppar
Salt (efter smak)
Persilja (i slutet)
Börja med att hacka upp vitlök, paprika och gullök i stora bitar
Hacka sedan upp kycklingen i bitar och ställ åt sidan
Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs gullök och vitlök på hög värme i några minuter
Tillsätt tomatpurén och stek någon minut till
Tillsätt kycklingen och stek tills den får en fin stekyta
Tillsätt sedan paprikan och tillaga några minuter till
I en separat stekpanna steker du champinjoner och svampen tills all vätska avdunstat
Blanda sedan ner svampen i grytan och tillsätt grädde, kalvfond, soja, buljong och alla kryddor (förutom färsk persilja).
Låt puttra på låg värme i ca 15-20 minuter
Toppa med färsk persilja
Servera med ris
Dela det här receptet