Krämig Kycklingpasta med svamp

En vardagsfavorit som lagas ofta här hemma. Krämig kycklingpasta i champinjonsås. Det går även bra att byta ut kycklingen mot kött. Exempelvis oxfilé eller entrecote om man vill få till en lyxigare variant till helgen!

Ingredienser

400g valfri pastasort

600g kycklingfilé

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

200g champinjoner

1 tsk dijonsenap

1 msk kinesisk soja

2 msk kalvfond

1 svamp eller hönsbuljongtärning

5 dl vispgrädde

2 dl riven parmesan

Smör till stekning

Salt

Svartpeppar

Paprikapulver

Curry

Gör såhär:

  1. Krydda kycklingen ordentligt med salt, svartpeppar, paprikapulver och curry.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör i och stek hela kycklingen på medelhög värme tills de fått en fin stekyta.
  3. Ta upp kycklingen från stekpannan och skär upp i bitar.
  4. Hacka gullök och champinjoner i medelstora bitar och stek sedan i samma stekpanna tills de mjuknat.
  5. Häll ner kycklingen igen tillsammans med vispgrädde, kalvfond, buljong, dijonsenap, soja och riven parmesan.
  6. Låt koka upp några minuter på låg värme.
  7. Koka upp pastan under tiden enligt anvisningarna på paketet. När det är en minut kvar av koktiden så häller du av vattnet och blandar ner pastan i såsen.
  8. Toppa med riven parmesan, persilja och chiliflakes.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept