Kunafa Bollar

Kunafa är en välkänd dessert i Mellanöstern och en av mina personliga favoriter. Det här är en enklare version av Kunafa som görs i små bollar och på få ingredienser. Dem här Kunafa bollarna har blivit en stor favorit hemma hos oss och bakas vid alla högtider!

Ingredienser

Recept:
300g kadayif trådar
200g smör
2 paket mini mozarella

Sockerlag:
2 dl vatten
2 dl strösocker
Smaksättnings alternativ:
1/2 tsk vaniljsocker
Rosenvatten
Apelsinblomsvatten

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme
Dra isär kadayiftrådarna och klipp dem i mindre bitar
Smält smöret och häll ner ca hälften av smöret och blanda ihop med händerna tills allt blivit täckt med smöret
Häll av vattnet från mozarellan
Ta lite kadayif och placera en mozarellaboll i mitten och tryck ihop till en boll
Snurra ihop med hjälp av en liten bit plastfolie
Placera sedan ut alla bollar i en ugnsform
Häll över resterande smör och kör in i ugnen på  200 grader i ca 15 minuter eller tills dem fått en gyllenbrun färg
Förbered under tiden sirapen
Koka upp socker och vatten tills allt socker smält
Tillsätt sedan valfri smaksättning och blanda ner (jag använde vaniljsocker)

Dela det här receptet

Email

Se fler recept