Kyckling i champinjonsås

Ingredienser

600g kycklinglårfilé

400g champinjoner

5 dl vispgrädde

2 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

1 msk vetemjöl

1 msk kalvfond

1 msk kinesisk soja

1 kycklingbuljong

 

Kryddor:

Paprikapulver

Curry

Svartpeppar

Oregano

Gör såhär:

  1. Krydda kycklingen med paprikapulver, curry och svartpeppar.
  2. Hetta upp lite olivolja eller smör i en stor stekpanna.
  3. Stek kycklingen på medelhög värme tills den får en fin stekyta på båda sidorna.
  4. Lägg kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.
  5. I samma stekpanna steker du schalottenlök och vitlök i några minuter.
  6. Tillsätt champinjonerna och stek tills de släpper ifrån sig all vätska.
  7. Strö på lite vetemjöl och stek i någon minut till.
  8. Ha ner vispgrädde, buljong, kalvfond och kinesisk soja och rör runt.
  9. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och tillsätt lite oregano. Låt småputtra under lock i ca 10-15 minuter.
  10. Servera med ugnsrostad potatis eller ris.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

sv_SESwedish