Lammfärsbiffar med fetaost & ugnsrostad potatis

Lammfärsbiffar fyllda med fetaost som serveras med ugnsrostad potatis, tzatziki och en färgglad tomatsallad.

Ingredienser

500 lammfärs

1 paket fetaost

1 ägg

1 msk paprikapulver

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1 msk tomatpuré

1 tsk timjan

 

1 kg färskpotatis (små)

Olivolja

Flingsalt

Svartpeppar

 

Tzatziki:

5 dl turkisk yoghurt

1 gurka

3 vitlöksklyftor

Salt

Svartpeppar

 

Tomatsallad:

Bifftomater i olika färger

1/2 rödlök

1/2 citron

Olivolja

Salt

Svartpeppar

Gör såhär:

Skär upp potatisen i halvor och lägg på en ugnsplåt

Ringla över lite olivolja, salt och peppar

Kör in i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter eller tills potatisen fått en fin gyllenbrun färg

Riv gurkan och lägg i ett durkslag med lite salt på

Låt rinna av i ca 10 minuter

Krama ur gurkan med händerna för att få ut så mycket vätska som möjligt och låt sedan rinna av i ytterligare 5 minuter

Blanda sedan ihop yoghurt, gurkan, pressad vitlök, salt och peppar i en skål

Ställ in tzatzikin i kylen medan du gör biffarna

Blanda ihop alla ingredienserna till biffarna förutom fetaosten i en skål

Smula sedan ner fetaosten och blanda ihop

Forma till medelstora biffar och stek i smör på medelhög värme

Tomatsallad:

Skär upp rödlöken i skivor och tomaterna i önskad storlek

Blanda sedan ihop i en skål med olivolja, citron, salt och peppar

Dela det här receptet

Email

Se fler recept