Lammfärsbiffar fyllda med fetaost som serveras med ugnsrostad potatis, tzatziki och en färgglad tomatsallad.
Lammfärsbiffar fyllda med fetaost som serveras med ugnsrostad potatis, tzatziki och en färgglad tomatsallad.
500 lammfärs
1 paket fetaost
1 ägg
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 kg färskpotatis (små)
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Tzatziki:
5 dl turkisk yoghurt
1 gurka
3 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Tomatsallad:
Bifftomater i olika färger
1/2 rödlök
1/2 citron
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Skär upp potatisen i halvor och lägg på en ugnsplåt
Ringla över lite olivolja, salt och peppar
Kör in i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter eller tills potatisen fått en fin gyllenbrun färg
Riv gurkan och lägg i ett durkslag med lite salt på
Låt rinna av i ca 10 minuter
Krama ur gurkan med händerna för att få ut så mycket vätska som möjligt och låt sedan rinna av i ytterligare 5 minuter
Blanda sedan ihop yoghurt, gurkan, pressad vitlök, salt och peppar i en skål
Ställ in tzatzikin i kylen medan du gör biffarna
Blanda ihop alla ingredienserna till biffarna förutom fetaosten i en skål
Smula sedan ner fetaosten och blanda ihop
Forma till medelstora biffar och stek i smör på medelhög värme
Tomatsallad:
Skär upp rödlöken i skivor och tomaterna i önskad storlek
Blanda sedan ihop i en skål med olivolja, citron, salt och peppar
Dela det här receptet