Vaniljkräm:
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut vaniljfröna i en kastrull
Häll ner både innehållet och vaniljstången tillsammans med mjölken i en kastrull och koka upp
Vispa ihop äggulor, majsstärkelse och strösocker i en skål
Ta upp vaniljstången ur kastrullen och släng
Häll ner mjölken i skålen med äggulor under omrörning
Häll sedan tillbaka allting i kastrullen och koka upp på medelhög värme under omrörning tills krämen tjocknat
Tag sedan bort vaniljkrämen från värmen och blanda ner smöret tills allting har smält
Häll sedan över vaniljkrämen i en burk med lock eller en skål täckt med plastfolie för att svalna
När vaniljkrämen stått i kylen minst en timme och svalnat helt så vispar du ihop den med mascarponen
Tårtbotten:
Smält smöret i en kastrull på låg värme och blanda ner mjölken
Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker riktigt vitt och pösigt
Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål
Sikta ner lite vetemjöl och vänd ner i äggsmeten
Häll sedan ner lite av smörblandningen och vänd ner i äggsmeten
Varva med vetemjöl och smör och vänd ner i smeten tills allting är väl blandat
Klä botten på en springform med bakplåtspapper och häll ner all smet
Grädda mitt i ugnen på 160 grader i 30 minuter
Testa med en sticka i mitten på kakan för att se om den är färdiggräddad
Om stickan kommer ut helt torr så är bottnarna klara annars kan dem behöva några minuter till
Låt svalna helt innan du skär upp bottnarna i tre lika stora delar
Philadelphiagrädde:
Använd kylskåpskall grädde och Philadelphiaost för bäst resultat
Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till önskad konsistens
Montering av tårta:
Jag brukar spritsa ett lager av grädden på ytterkanten av botten innan jag lägger på fyllningen i mitten av varje botten
Jag har sylten på första lagret och vaniljkrämen på andra
Även gott att skära upp färska jordgubbar och ha på tillsammans med fyllningarna i varje lager
Sen täcker jag hela tårtan med grädde och toppar med färska jordgubbar