Biffarna
1 kg köttfärs
1 stor lök
1 dl persilja, finhackad
2 msk ströbröd
1 msk paprikapulver
1 tsk sju kryddor
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Grönsakerna:
2 aubergine
2 zucchini
5 stora potatisar
4 turkiska gröna paprikor
2 stora tomater
Tomatsås:
1 liter vatten
1,5 dl tomatpuré
2 buljongtärningar
Salt
Svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser till biffarna (inte för länge). Forma sedan till tunna och platta biffar och ställ åt sidan.
Skiva aubergine, tomater, potatis, zucchini, paprika, lök och potatis i lika tjocka bitar.
Pensla aubergine, potatis och zucchini med olja och lägg på en stor ugnsplåt.
Värm ugnen till 175° och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Koka upp alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull.
Pensla sedan en stor ungsform med olja. Varva biffarna med grönsakerna i formen och häll sedan över tomatsåsen.
Baka mitt i ugnen i ca 50-60 min.
När grönsakerna känns mjuka är rätten klar. Känn med en sticka på potatisen.
Annars behöver den vara i ugnen lite till.
Serveras med ris och en sidosallad.
Dela det här receptet