Morotskaka

En saftig morotskaka med extra mycket frosting finns det väl ingen som hade tackat nej till? Jag vill gärna ha en krämig och len frosting på min morotskaka med en hint av citron i!

Ingredienser

4 ägg

4 dl strösocker

4 dl finrivna morötter

1 msk färskpressad citronsaft

3 dl rapsolja (gärna kallpressad)

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

1/2 tsk salt

Frosting:

300g färskost

3 dl florsocker

100g smör, rumsvarmt

1/2 pressad citron

Citronzest till garnering

Gör såhär:

Gör såhär:

Vispa ägg och socker vitt och pösigt

Blanda ner morötter, olja och citronsaft

Blanda ihop dem torra ingredienserna separat och vänd sedan ner i äggsmeten

Rör till en jämn smet

Häll sedan ner i en springform och grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter på 175 grader

Frosting:

Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till en jämn och fluffig frosting

Bre på kakan när den svalnat helt

Toppa med citronzest

Dela det här receptet

Email

Se fler recept