En saftig morotskaka med extra mycket frosting finns det väl ingen som hade tackat nej till? Jag vill gärna ha en krämig och len frosting på min morotskaka med en hint av citron i!
En saftig morotskaka med extra mycket frosting finns det väl ingen som hade tackat nej till? Jag vill gärna ha en krämig och len frosting på min morotskaka med en hint av citron i!
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl finrivna morötter
1 msk färskpressad citronsaft
3 dl rapsolja (gärna kallpressad)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
Frosting:
300g färskost
3 dl florsocker
100g smör, rumsvarmt
1/2 pressad citron
Citronzest till garnering
Gör såhär:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Blanda ner morötter, olja och citronsaft
Blanda ihop dem torra ingredienserna separat och vänd sedan ner i äggsmeten
Rör till en jämn smet
Häll sedan ner i en springform och grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter på 175 grader
Frosting:
Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till en jämn och fluffig frosting
Bre på kakan när den svalnat helt
Toppa med citronzest
Dela det här receptet